De ce să investim în angajații nostri?
Angajații reprezintă unul dintre cele mai importanți stâlpi în dezvoltarea unei afaceri de succes. Definim un angajat o persoană care își vinde capacitatea de muncă, stabilită de cele mai multe ori în intervale și norme de timp, caracterizate de rezultate și acțiuni concrete. Din punct de vedere tehnic, știm ce este un angajat, însă pentru ca afacerea ta, compania ta, visele și dorințele tale, trebuie să privim angajatul din mai multe perspective.
Metaforic vorbind, orice angajat este o piesă de puzzle din imaginea afacerii tale iar modul în care potrivești piesele te va aduce mai aproape de viziunea ta. Nu uita că înainte de toate, omul pe care îl angajezi este la fel ca tine, are dorințe, vise, nevoi iar colaborarea ta cu el trebuie privită ca un angajament din care aveți amândoi de câștigat.
În business coaching se pune accent pe un cerc vicios format din antreprenor, angajați și clienți. Un antreprenor dacă este frustrat, conduce la angajați frustrați iar angajații frustrați conduc la clienți frustrați iar clienții frustrați înseamnă mai puține încasări și în consecință mai puțini bani pentru antreprenor și afacerea lui. Relația dintre antreprenor și angajați influențează evident profitul afacerii. De asemenea, există o vartiantă la fel de toxică pentru afacere în această schemă.
Angajații fericiți conduc la clienți fericiți care conduc mai departe la încasări mai mari ceea ce înseamnă banii pentru patron, iar patronul îi ia și îi bagă în buzunar…GREȘIT! Antreprenorul îi va reinvesti în afacere, îi va reinvesti în angajați pentru a-i face mai fericiți, mai competenți ceea ce înseamnă clienți mai satisfăcuți ceea ce înseamnă încasări mai mari și de aici cercul se repetă. Cercul prosperității este o condiție imperios nesesară de implementat pentru antreprenorii care doresc să își dezvolte afacerea.
Trăim în ideologia capitalistă. Suntem o societate bazată pe consum și competiție. Prima drujbă portabilă a apărut în anul 1925. Până în acel moment un angajat în sectorul tăierii copacilor putea tăia câțiva copaci pe o normă de 8 ore. În momentul în care a apărut drujba, munca de pe toată ziua de a tăia câțiva copaci s-a redus la o oră sau două. Credeți că programul de muncă s-a redus la o oră și angajatul putea pleca? Rezultatul a fost că s-au tăiat de zeci de ori mai mulți copaci. Creșterea continuă este caracteristică capitalismului. Afacerile se dezvoltă sau mor, nu este timp să stai pe loc în timp ce ceilalți țin pasul rapid înainte. Dacă alegi să nu investești în angajații, fii conștient că ceilalți merg rapid înainte și investesc, iar tu dacă ai șanse mult mai mari să stagnezi și să ieși din joc. Investiția în angajați nu este o condiție secundară, un moft, ceva adițional, este o condiție obligatorie pentru dezvoltarea afacerii tale.
Capitalismul este strâns legat și influențat de domeniul globalizării. Astăzi călătorim cu viteze de neimaginat acum câteva secole în urmă. Oamenii fiind mobilizați din locurile natale, condițiile de comunicare se schimbă. Dezvolarea afacerii tale depinde în mare măsură de raportul de comunicare cu clienții, iar aceștia venind din diferite colțuri ale lumii, este necesar să cunoști o limbă de circulație internațională. Un angajat nepregătit să comunice eficient cu clienții este mai costisitor pentru proiectul tău decât un angajat capabil.
Se spune că cele mai bune relații se bazează pe încredere, în consecință trebuie să ai încredere în angajații tăi. Îți propun un simplu exercițiu, gândește-te că peste o perioadă de timp afacerea ta crește și este scalată la nivel înalt, iar tu ai lângă tine angajați de încredere, oameni care sunt pregătiți să facă față acestui sistem clădit de tine și ești nevoit să renunți la relații bazate pe încredere (deja poți să prezici compartamentul acelui om) pentru simplul fapt că nu ai investit în el în momentul potrivit. Dacă alegi să investești în el de la început, îi poți forma un cerc benefic prin care să se dezvolte în continuare. Un exemplu foarte simplu este atunci când învață o limbă străină, crescând competențele crește și stima de sine și obține o energie benefică pe care o va folosi să înveți noi abilități iar consecința va fi că afacerea ta are angajați mai competenți și fericiți pe termen lung ceea ce înseamnă clienți mai fericiți și astfel obiectivele tale devin realitate.
Leave A Comment